Együttműködés

2024.01.30. 15:00

Veszprém vármegyei egyesületek erősítik a települések összetartozását

Szép számban gyülekeztek két kertbarátkör tagjai a közelmúltban a pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár kamaratermében, hogy a hagyományos év eleji baráti összejövetelüket megtartsák.

Benkő Péter

Forrás: egyesület

A megjelenteket Molnár Ferenc a Várpalota-Pétfürdő Kertbarát Kör Egyesület elnöke köszöntötte, és tájékoztatta őket idei programjukról. Majd Harnos László, az Ösküi Kertbarátok Egyesület elnöke vázolta röviden a közelmúltbeli tevékenységüket, kiemelve a több évtizedes együttműködés eredményeit. 

Forrás: egyesület

A két egyesület jó kapcsolatát jelzi, hogy a Palotai Napok rendezvénysorozatán terménybemutató standjaik mindig egymás mellé települnek. Elhangzott az is, Pétfürdő és Öskü nemcsak e két civil szervezet kapcsolata révén ápol jó viszonyt egymással, sok évszázados közös történelmük, helytörténet-kutatási törekvéseik is azonosak, a jelenben pedig a polgárőrségi együttműködésük eredményes. A sort lehetne még folytatni civil szervezeteik barátságával.

Forrás: egyesület

A több órás együttlét során a hivatalos tájékoztatókat kötetlen beszélgetés, később jó hangulat, énekszó kísérte, miközben a szendvicsek és a finom sütemények is fogytak. Mai világunkban felértékelődött a szerepe és fontossága az ilyen és ehhez hasonló találkozásoknak. Ha rajtunk múlik, nem is hagyjuk abba – mondta el lapunknak Molnár Ferenc elnök. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában