Primula a hölgyeknek

2024.03.09. 07:00

A szépkorúak egyesülete tartott nőnapi ünnepséget Pápán (képgaléria, videó)

A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Érdekképviseleti Egyesülete a Városi Sportcsarnokban tartotta nőnapi rendezvényét, ahol Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Áldozó Tamás polgármester is köszöntötte a hölgyeket.

Haraszti Gábor

A egyesület közgyűlése után Kiss Zoltán nőnapi versét követően Áldozó Tamás gratulált a hölgyeknek. A polgármester kiemelte, nagyot változott a világ azóta, amikor még az volt az általánosan elfogadott, hogy a nőknek a tűzhely mellett a helyük. A munka világában egyre több a magas beosztású hölgy.

Kovács Zoltán az ünnep alkalmából virágot ad át az egyesület hölgy tagjai egyikének
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Mint Áldozó Tamás elmondta, nincs ez másképp a pápai városháza vagy épp az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok esetében sem, ahol többségében nők vannak vezetői pozíciókban. – Amikor Clara Zetkin javaslatot tett arra, hogy legyen egy olyan kitüntetett napja az évnek, amelyet nemzetközi nőnapnak hívunk, akkor az is motiválhatta, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a nőket a társadalom felől legalább akkora tisztelet és annyi lehetőség illeti meg, mint a férfiakat. Örömmel mondhatjuk, hogy ez megvalósult, Isten éltesse mindannyiukat, mindenkinek jó egészséget és boldog nőnapot kívánok – tette hozzá Pápa polgármestere. 

Baán Éva, az egyesület vezetője elmondta, a tagság létszáma meghaladja a hatszáz főt, az egyesület háromnegyede nő, ezen a napon 520 társukat köszöntötték. – Egy ilyen nagy közösségben fontos, hogy megünnepeljük a nemzetközi nőnapot. Későbbi terveink között mozi- és veszprémi színházlátogatás is szerepel, de készülünk a juniálisunkra, és a Somlóra is tervezünk kirándulást. 

Az ünnepség folytatásában felléptek a Seres fivérek, majd Áldozó Tamás és Kovács Zoltán átadta a közel félezer virágot a nyugdíjasegyesület tagjainak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában