Nagyhét kezdetén

2024.03.25. 20:25

Halál? Legyőzhető! – ez bebizonyosodott

Megváltónk, Krisztus kínszenvedésével és kereszthalálával vállaira vette bűneinket, hordozta azt jelképesen a golgotai kereszttel, és valóságosan, amikor bűnbocsánatot szerzett számunkra kiontott szent vére által. Megszerezte a feltámadás, a mennybemenetel, az örök élet és a Szentlélek kiárasztásának kimondhatatlan ajándékait. A nagyhét előtt állunk, amikor mindezekre emlékezünk – így tesznek a veszprémi evangélikusok is.

Benkő Péter

Az evangélikus templom oltárképén Krisztus az Olajfák hegyén, Hauser Károly soproni reáliskolai rajztanár 1892-es festménye

Fotó: Benkő Péter/Napló

A nagyhét ünnepkörét böjti könyörgéssel kezdték, melyen Lukács passióját olvasták a templomban március 25-én, hétfőn 17 órakor. Ugyancsak itt a Veszprémi Evangélikus Keresztény Óvoda húsvéti ünnepét rendezik családi istentisztelettel és egyéb programokkal március 27-én, szerdán 16.30-tól.

Az evangélikus templom oltárképén Krisztus az Olajfák hegyén, Hauser Károly soproni reáliskolai rajztanár 1892-es festménye 
Fotó: Benkő Péter/Napló

Nagycsütörtök istentisztelete március 28-án 17 órakor lesz a templomban, nagypénteken pedig mozgássérült-passiót rendeznek istentisztelet keretében, utána beszélgetnek a vendégekkel.

A feltámadás napján, húsvétvasárnap, március 31-én hajnali istentisztelet és közös reggeli vár mindenkit, ugyanezen a napon 11 órakor kezdődik a húsvéti istentisztelet. Húsvét második napján, április 1-jén, hétfőn 10 órakor lesz ünnepi istentisztelet.

Hívők és Istent keresők egyaránt készülhetnek az alkalmakra, hogy vasárnap együtt énekelhessék a „Győzelmet vettél, ó, Feltámadott! (…) kezdetű éneket Händel dallamaira.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában