civil

2017.11.19. 17:10

5 civil szervezet működik Zalagyömörőn

A belvizet elvezető csatornarendszer kiépítésére 26 millió forintot nyert az önkormányzat. A 450 lakosú településen a járdákat már felújították, korszerű a művelődési ház, a könyvtár.

Tisler Anna

A sportolni vágyókat, akik többségében fiatalok, konditerem is várja. Illés László polgármestertől megtudtuk, hogy a községben a kis lakosságszám ellenére is öt civil szervezet működik.

Már a kisgyermekeket is bevonják a közösségi életbe, az általános iskolásokkal a helyi fiatal, Vecsei Violetta foglalkozik. A helyi gyerekek természetesen gyakran szerepelnek a község rendezvényein. Violetta kevés szabadidejében készíti fel a gyerekeket a község rendezvényeire.

A kisgyermekes anyukák is szerveztek klubot, rendszeresen összejárnak.

A Gyöngyvirág családosok egyesülete tagjaira ugyancsak minden alkalommal számíthat a község. Működik a polgár-őrség jelenleg 23 fővel, valamint önkéntes tűzoltóegyesületük is van. A legaktívabbak pedig a nyugdíjasok, akik Tőtős Erzsébet vezetésével műsort tanulnak, szerepelnek, őrzik a hagyományokat. A polgármester lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy nemcsak a civilek, hanem az önkormányzatok között is jó az együttműködés. A térség polgármesterei is segítik egymást. A kistelepülések előnye és értéke az összefogás, a jó közösség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában