Zirc

2017.11.20. 11:36

Emberéleteket mentenek a véradók

Véradók tiszteletére rendezett ünnepséget a Magyar Vöröskereszt Zirc Területi Szervezete.

Müller Anikó Hanga

Dr. Kovács Zoltán is köszöntötte az önkéntes véradókat, mellette balról Magyar Lászlóné, jobbról Ottó Péter polgármester

Magyar Lászlóné vezető üdvözölte az ünnepelteket, akiket a néma hősök jelzővel tisztelt meg. A Nemzetközi Vöröskereszt megalapítója, Henri Dunant sorait idézte, „a boldogság nem egyéb, mint másokat szolgálni”.

Ünnepi esten köszöntötték az önkéntes véradókat

– Ez a gondolat rávilágít az embertársaink iránti feltétel nélküli szolgálatra, az önzetlen adakozásra, arra, hogy az emberi boldogság csak a másik ember felé való odafordulásban teljesedik ki. A vért adók sok emberéletet mentenek meg, másokat szolgálnak, anélkül, hogy ezért ellenszolgáltatást várnának, mondta. Büszkén tette hozzá, a zirci terület lett az első a véradók megyei versenyében. Zircről az idén ötszáz egység vér került a kórházakba, megmentve ezzel ezerötszáz ember életét.

Dr. Kovács Zoltán is köszöntötte az önkéntes véradókat, mellette balról Magyar Lászlóné, jobbról Ottó Péter polgármester

Dr. Búzási István, a megyei vöröskereszt nyugalmazott elnöke hangsúlyozta, napjainkban különösen nagy szükség van vérre és a belőle előállított gyógyszerekre. – Önök jólelkű emberek, napjaink hősei, csodálatos szolgáltatásukkal, áldozatot hoznak ismeretlen embertársaikért, amikor nekik a legnagyobb szükségük van a segítségre. Olyan lélekkel és indíttatással rendelkeznek, ami a legpozitívabb emberi tulajdonság, mondta.

Dr. Kovács Zoltán államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte az ünnepelteket. – Olyan ünnepség a mai, amikor az életünkben legfontosabb dologról, a segítségről beszélünk. Önök a legdrágábbat, a vérüket adják embertársaik gyógyulására, megmentésére, emelte ki. Méltatta Henri Dunant tevékenységét, szólt a vöröskereszt egyéb karitatív munkájáról. Magyar Lászlóné köszönetet mondott támogatóiknak és a megyei korelnök úrral kitüntetéseket adtak át. A legkiemelkedőbb véradók, a hatvanszoros Kovács Tiborné, a hatvanhétszeres Tóth László Béla, a százötszörös Endresz Imre és a százhetvenegyszeres Cziráki István. A műsorban közreműködött Palánkai Tünde, Palánkai Hanna, az általános iskola ugróköteles csoportja, a városi vegyeskar és Simonffy Andrea. Az ünnepi esten vacsorával vendégelték meg a résztvevőket, majd Kubicsek Rudolf zenéjére táncolhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában