teszedd!

2017.09.19. 07:00

Együtt tisztították a várost

Mivel a mindennapi munkánk során sajnos nem tudunk minden hulladékot elszállítani, így ezek az országos akciók éppen erre nyújtanak nagyon jó lehetőséget, hogy ilyenkor közös erővel tudjunk az illegálisan elhelyezett hulladék ellen fellépni – nyilatkozta Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért önkéntes hulladékgyűjtő akció kapcsán.

Leitner Vera

Nemcsak országszerte, Veszprém területén is több intézmény és iskola vett részt az idén hetedik alkalommal megrendezett TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért önkéntes hulladékgyűjtő akcióban a hétvégén. A Jutasi úti SPAR áruház parkolója és a Hittudományi Főiskola mögötti erdős szakaszon pénteken indult meg a szemétgyűjtés, itt a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. (VKSZ Zrt.), leányvállalata, a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. (VHK Kft.) és a Pannon Egyetem Környezetmérnöki Intézete látott a terület megtisztításához.

 

– A VKSZ Zrt. több éve részese az akciónak, idén is neveztünk az országos akcióra. A társaságból a három nap alatt közel száz főt sikerült mozgósítanunk a vállalat minden részlegéből – mondta el Temesvári Balázs vezérigazgató. A VKSZ Zrt. tájékoztatása szerint a héten zajlik a város és a megye több pontján, önkéntesek által összegyűjtött szemét begyűjtése, összesítése, de az előzetes adatok alapján csak Veszprém területéről több száz zsák hulladékra számítanak.

Domokos Endre, az egyetem Környezetmérnöki Intézetének igazgatója elmondta, a korábbi években magánúton többen részt vettek már az akcióban, ám idén először szervezetten, tizenkét fős csapatban gyűjtik a hulladékot az intézet képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában