háromnapos fesztivál

2018.05.19. 21:40

Tócsival, borral és sztárokkal várják az érdeklődőket Ajkán

Sztárvendégekkel, tócsival, finom borokkal és jó hangulattal várja az érdeklődőket a XV. Borvarázs Somlói Bor- és Tócsifesztivál a pünkösdi hétvégén.

Tisler Anna

Akiknek csak hátul jutott hely, a kivetítőn élvezhették a koncertet Fotó: Tisler Anna / Napló

Az Agorán mindennap délután négy órától kezdődnek a programok.

A háromnapos rendezvénysorozat szombaton bordalokkal kezdődött, amelyeket helyi művészeti csoportok, a Borostyán Férfikar, a Forrás Női Kar, a Cantabile Vegyeskar, valamint a Padragi Bányász Férfikórus adott elő, azt követően Bahar hastáncosai léptek színpadra az egyre népesebb közönség előtt. A délután musicalekkel folytatódott, majd az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar és mazsorettcsoportja alapozta meg az estére a vidám hangulatot.

Akiknek csak hátul jutott hely, a kivetítőn élvezhették a koncertet Fotó: Tisler Anna / Napló

Schwartz Béla, Ajka város polgármestere fesztiválnyitó beszédében elmondta, örül, hogy a tér megtelt vidám emberekkel, akik szórakozással, pihenéssel töltik a pünkösdi hétvégét. Jó az idő, remek a hangulat. Elmondta, az ajkaiakkal ünnepel Székelykeresztúr és az ausztriai Weiz küldöttsége. A polgármester beszámolt róla, hogy Ajka jó időszakát éli, zajlanak a beruházások, minden héten adnak át valamit. Eredményként említette, hogy csökkent a környezetszennyezés a városban. Kérte a fesztiválozókat, hogy fogyasszák a kiváló somlói borokat, a finom tócsit, de csak mértékkel, ügyeljenek az egészségükre.

A köszöntő után lépett színpadra a Kowalsky meg a Vega. Ekkor már több mint ezren voltak a város főterén, nem csak ajkaiak, érkeztek a zenekar rajongói a megye minden részéről.

A rendezvényen a helyi művészeti csoportok is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. Vasárnap az Ilcsi Dance Táncklub, a Kristály Aerobic SE, a Platina Táncstúdió műsorát láthatja a közönség, a gyerekeket 4 órától a Vaga Banda Óriáscirkusz és kézműves foglalkozás várja. Arany Timi énekel, majd a programot az Orfeum Operett Musical Társulat gálaműsora zárja. Hétfőn a Forma Fitt SE aerobikosai kezdik a programot, majd Hidasi Réka énekel, őt követi a Dinamic Rock and Roll Klub, valamint az Ajka-Padragkút Táncegyüttes műsora. A fesztivált fél nyolckor a Punnany Massif koncertje zárja.

A fesztivál ideje alatt neves somlói pincészetek kínálják boraikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában