szerencse

2018.08.24. 07:00

Egri családfő lett az egymilliomodik utas a balatoni kompon

Százezer forintos hajózási kártyát nyert az egri Pelyhe Miklós és családja, akik egymilliomodik utasként szálltak fel a Baross Gábor kompra Siófokon.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A fedélzeten derült ki a kivételes szerencse, a családot a Bahart Hajózási Zrt. vezetése köszöntötte a hajón csütörtökön. – Siófokon nyaralunk, és álmunkban sem gondoltuk, hogy ekkora szerencse ér minket! – jegyezte meg Pelyhe Miklós és felesége, Jékli Erika. A szülők, akik két kislányukkal nyaralnak Siófokon, azt mondták, hogy még soha nem nyertek semmit, és nagyon jól jön nekik ez az értékes meglepetés. A jövő év végéig beváltható hajójegy miatt azt tervezik, ezentúl többet fognak hajózni.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Lehetséges, hogy a szabadság után is visszatérnek a tóhoz. Az asszonynak Tihany a kedvence, az egész település hangulatát lenyűgözőnek tartja. Most azért szálltak kompra, hogy Nagyvázsonyba menjenek a gyerekekkel, ahol majd megnézik a várat. A későbbiekben is a Balatonnál szeretnék eltölteni a szabadságot, a szülők a part szépsége, nevezetességei, a gyerekek pedig a strandolás miatt. A szerencsés családnak Kollár József vezérigazgató adta át az ajándékot. A cégvezető üdvözölte, hogy idén a tavalyinál egy héttel korábban köszöntötték az egymilliomodik utast a kompnál. Úgy fogalmazott, jó szezon áll mögöttünk ismét, és az elmúlt éveket is az jellemezte, hogy rekordokat döntöttek.

Két évvel ezelőtt 14 éves rekord dőlt meg, amikor először „mentek” egymillió utas fölé. A vezérigazgató utalt rá, a komp mellett a személyhajózásban és a vitorlázásban is növekedést tapasztaltak. Szerinte mindez annak köszönhető, hogy elő-, és utószezonban sűrűbben indítanak járatokat és kiemelten figyelnek a marketingre. Dónucz László, a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója arról beszélt, hogy a nyári hónapokban akár 17–18 ezer utast is szállítanak a kompok egyetlen nap alatt. A kompok augusztus 26- áig közlekednek főidényi menetrend szerint. Majd szeptember 30-áig – megtartva a 40 percenkénti indulásokat – az első komp Szántód-révből 6 óra 40 perckor, az utolsó 20 órakor indul, míg Tihany-révből reggel 7 órakor indul az első és 20 óra 20 perckor az utolsó kompjárat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában