fejlesztések a Csolnokyban

2019.08.16. 14:00

A bent éjszakázó szülők használhatják az új fekhelyeket a veszprémi kórházban

Mintegy harminc olyan ágy érkezett a Csolnoky Ferenc Kórházba, amelyet a gyermekükkel az intézményben tartózkodó szülők használhatnak.

Marton Attila

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) országszerte 32 intézményben 379 ágyat szerzett be 42 millió forintból – jelentette be a napokban Gondos Miklós, az ÁEEK főigazgatója. Az ágyak megfelelnek a hatályos jogszabályoknak, így moshatók, fertőtleníthetők, és nem akadályozzák a kórtermekben folyó munkát.

A veszprémi kórházba mintegy harminc ágy érkezett a napokban – mondta kérdésünkre Szántó Tamás, a Csolnoky Ferenc Kórház megbízott főigazgatója. Hozzátette, a gyermekosztályon eddig a hagyományos kórházi ágyakon aludhattak a szülők. A most beszerzett új ágyak előnye, hogy egyszerűbben mozgathatók és kisebb helyet foglalnak el a kórtermekben, valamint a tárolásukat is könnyebben megoldják.

A most beszerzett új ágyak előnye, hogy egyszerűen mozgathatók és
kisebb helyet foglalnak el a kórtermekben
Fotó: Penovác Károly/Napló

Szántó Tamás kérdésünkre megjegyezte, nem minden­napos igény a szülők részéről, hogy a gyermekük mellett aludjanak, ilyen esetben a hozzátartozóknak a gyermek­osztállyal kell egyeztetniük. Tapasztalatuk szerint elsősorban a gyermek állapotától függ, hogy a szülő bent alszik-e a kórházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában