tartalmas nap

2019.08.13. 07:00

Veres Zoltán műrepülő szívet rajzolt az égre Tüskevár felett

Rengetegen látogattak el a falunapra, a helyi lakosokon kívül a hazatérő elszármazottak és a környékbeli ismerősök, barátok mind együtt töltöttek el egy tartalmas napot.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Ferenczi Anett

A zenés ébresztőn sem voltak még ennyien, felvonultak a résztvevők minden kéznél lévő járművel. A focipályánál már reggeltől programok vártak minden korosztályt. Korán begyújtottak az üstök alá, közben a nyugdíjasklub lelkes tagjai pontyot és tócsnit sütöttek. Nagy sikert arattak a különféle játékok a mobil kalandparkban, volt légvár, körhinta, vízi világ, óriásbox, léghoki, köteles bungee trambulin és pónilovaglás is.

A helyi fazekas, Tóth Márton beavatta gyerekeket az agyagozás rejtelmeibe, és idén is egész nap nyitva állt a jurtasátor. Íjászat és a már hagyományos „lökd meg a kecskét” próbatétel várta a résztvevőket. A rendezvénysátorban mindenkinek lehetősége volt vérnyomást és vércukrot méretni. A kreatív sátorban levendulás asztaldíszek és ajándéktárgyak készítését tanulták meg kicsik és nagyok, meglepően sokan.

Az agyagozással sok gyerek megismerkedett a falunapon Tóth Márton jóvoltából
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A helyi termelők bemutatták sajt-, méz-, bor- és zöldségbüszkeségeiket. A párban élők pedig próbára tették magukat a kreatív, szórakoztató ügyességi feladatokkal. A sacc/kb. versenyen egy zsáknyi ruhát kellett emelni és megtippelni a súlyát. Herczeg Balázs, Mókus streetfighter Európa-bajnok motoros bemutatóján ámult mindenki. Nem kevésbé Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok légi- parádéján, aki egyenesen egy Európa-bajnokságról repült a falu fölé, és látványos bemutatója során idén is felrajzolta a szívet Tüskevár fölé.

A férfiak lábszépségversenyére meglepően sokan jelentkeztek. A Vaskacsa Off Road Egyesület egész nap fuvarozta a kalandvágyókat terepjáróival.

A falunapon előadást tartott az Élőforrás Hagyományőrző Egyesület, fellépett Kovács Nóri. Vincze Lilla és zenekarának nagykoncertjén

helyi gyerekek kórusával hang­zott el a Legyetek jók, ha tudtok című sláger, amelyet a közönség álló, vastapssal jutalmazott. Este tűztáncosok előadása és tűzijáték kápráztatta el a nézőket. A táncolni vágyókat a Part együttes szórakoztatta hajnalig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában