Ismét szervezhetnek túrákat

2020.06.16. 11:00

Új geoládákat találhatnak az ajkai keresők

Új geoládákat telepítettek a megyében június elején, egyet a tapolcafői Örvény-tóhoz, egy másikat az 1972-ben megszüntetett vasútvonal Alsóörstől Veszprémig terjedő szakasza mentén, tudtuk meg Káldi Géza aranyjelvényes túravezetőtől, geoláda-keresőtől, aki már több mint ezer ládát talált meg.

Tisler Anna

Káldi Géza aranyjelvényes túravezető, geoláda kereső több mint ezer ládát talált meg eddig

Fotó: Györkös József

Káldi Géza nyugalmazott pedagógus az ajkai Bánki Donát Természetbarát Egyesület örökös tiszteletbeli elnöke. A természetjárók már nagyon örülnek, hogy csaknem három hónap kényszerű szünetet követően ismét szervezhetik túráikat. Folytatódik a nyugdíjasok sétatúrája, a találkozó június 24-én, szerdán lesz a buszpályaudvaron, fél kilenckor. A túrát Heffler László vezeti.

Nekem 59 elnevezéssel meglepetés túrával várták az érdeklődőket az elmúlt szombaton. A Hajag alatti barangolás távolsága 10-11 kilométer, amelyet Bachstädt János vezetésével tettek meg a túrázók.

Káldi Géza aranyjelvényes túravezető, geoláda kereső több mint ezer ládát talált meg eddig Fotó: Györkös József

Hagyományos kerékpáros túra volt a nem hagyományos tanév zárásaként a Balatonhoz, Ajka-Padragkút, Nagyvázsony, Vöröstó, Barnag, Balatonszőlős, Balatonfüred, Tihany-Balatonakali, Dörgicse, Mencshely, Nagyvázsony, Ajka útvonalon, 107 kilométeres távon, 1000 méter szint­emelkedéssel. A szabadtéri program iránt többen is érdeklődtek, a túrát Paksa Milán vezette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában