2020 top 10

2020.12.23. 11:00

Beindult a pánikvásárlás és a fél ország herendi maszkot hordott – ez történt márciusban Veszprém megyében

Közeledik az év vége, a számvetések időszaka, ezért a veol helyi szerkesztősége is készített egy összegzést arról, mely témák érdekelték a legjobban olvasóinkat, melyek voltak azok a cikkeink, amelyek a legnagyobb visszhangot váltották ki.

Szívbe markoló tragédiák, krimibe illő történetek és örömteli események egyaránt jellemezték 2020 harmadik hónapját, természetes, hogy a sok-sok hír közül ezek érdekelték olvasóinkat a legjobban. Sajnos ekkora kézzelfoghatóvá váltak a koronavírus hatásai Veszprém megyében.

Dr. Becker- Bérdi Gergely, Veszprémben élő fogorvos vlog-bejegyzésben üzent a lakosságnak a tavaszi időszak eseményeire reagálva. A facebookon közzétett első videóbejegyzésben azokhoz szól, akik annak idején elővigyázatosságból nagyon sok szájmaszkot, egyéb orvosi segédeszközt vásároltak fel, és időközben rádöbbentek, nincs ekkora mennyiségre szükségük.

Március 17-én reggel az egyik bevásárlóközpontban már nyitás előtt tömegek várakoztak, hogy bejussanak az üzletbe. A legtöbb ember púposra pakolta bevásárlókocsiját, és a pénztáros elmondása szerint nagyon sokan több mint százezer forint értékben vásároltak. Csak elvétve akadt olyan vásárló, aki a szokásos, napi bevásárlását végezte, a pénztáraknál pedig legalább félórás várakozásra kellett számítani.

Napról napra bővült a házi karanténban lévők száma, mert egyre több külföldről hazatérőnek kötelező volt tizennégy napig az otthonában maradnia. Veszprémben március 12-én került házi karanténba az első állampolgár, március 20-ig mintegy negyven háztartásban vezette be a hatóság az intézkedést, többségük Ausztriából tért haza.

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül ötszáz négyzetméter alapterületű műanyagüzem március 6-án a Veszprém külvárosában húzódó Kistó utcában.

Veszprém megyénk több, főként nyugati településén is érezték azt a földrengést, amely március 22-én fél hét körül rázta meg Zágrábot. Ott, az epicentrum közelében a Richter-skála szerinti 5,3-as magnitúdójú volt a földrengés, a horvát sajtóbeszámolók szerint több másodpercig is eltartott és az emberek pánikba estek.

Egy csopaki személy vírustesztje lett pozitív az ANTSZ-től kapott jelzés alapján március 26-án. A koronavírusos beteget ellenőrzés, megfigyelés és karantén vette körül, és a hatóságok folyamatosan megfigyelték a családot.

Meghalt egy 69 éves veszprémi nő, amikor Peugeot 207-es kupé típusú autójuk megcsúszott, megpördült, majd összeütközött egy szemből érkező kisteherautóval a 82-es számú főúton, Zirc-Kardosrét után március 2-án. A rendőrség csökkentett sebesség mellett óvatos közlekedésre figyelmeztetett a csúszós, nyálkás úton.

Két nappal a járványkórházak kijelölése után, az ajkai Magyar Imre kórházat szinte egy nap alatt teljesen kiürítették, egy esetleges tömeges megfertőződés ellátása érdekében.

Tamás nemzetközi gépkocsivezető, márciusban ért haza utolsó köréről, Hegyeshalmon keresztül. Az ajkai kórházban fekve adott nekünk interjút.

Országos összefogás lett Orbán Katalin ötletéből, aki két nap alatt csodát tett: saját készítésű, kétrétegű maszkkal látott el már több tucat kórházi osztályt, gyógyszertárat, üzletet, rendőrőrsöket, tűzoltó- és mentőállomásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában