2020 top 10

2020.12.26. 09:00

Közlekedési problémák Veszprémben, özönvízszerű eső a megyében – ez történt júniusban Veszprém megyében

Közeledik az év vége, a számvetések időszaka, ezért a veol helyi szerkesztősége is készített egy összegzést arról, mely témák érdekelték a legjobban olvasóinkat, melyek voltak azok a cikkeink, amelyek a legnagyobb visszhangot váltották ki.

Szívbe markoló tragédiák, krimibe illő történetek és örömteli események egyaránt jellemezték 2020 hatodik hónapját, természetes, hogy a sok-sok hír közül ezek érdekelték olvasóinkat a legjobban. Sajnos ekkora kézzelfoghatóvá váltak a koronavírus hatásai Veszprém megyében.

Segítségnyújtás nélkül elment a helyszínről egy férfi, aki kerékpárúton sétált Balatonfüreden, a Zákonyi Ferenc utcában három másikkal együtt, és ott összeütközött egy biciklis nővel, aki elesett és vérzett. A társaság többi tagja is segítségnyújtás nélkül távozott. Valaki utánuk ment és kérdőre vonta őket, mindezt egy olvasónktól tudtuk meg.

Az egyik közösségi oldalra a videó, amely Veszprém belvárosában, a gyorsétterem előtti körforgalomnál készült. Amint a pár másodperces kisfilmen látható, egy szirénázó mentőautó szeretne eljutni a megyei kórházhoz, de ebben megakadályozza a gyorsétterem behajtójánál feltorlódott kocsisor.

A 66 éves nő a hordalékot próbálta férjével eltakarítani, amikor a vízbe csúszott. A felhőszakadás következtében a kert végében lévő patak annyira megduzzadt, hogy félő volt, elönti az udvart, ezért a 66 éves asszony férjével a híd pillérénél megpróbálta eltakarítani a hordalékot. Eközben belecsúszott a vízbe, és a villámárvíz mintegy hetven méteren sodorta magával.

Sokkoló volt a hír, amikor tavaly, a házassági évfordulónk előtt megtudtuk, ritka és rendkívül agresszív agydaganatban szenved Gyuri – emlékezik könnyeivel küszködve a felesége, Andrea. A veszprémi születésű fiatalember a szörnyű betegség és az emberfeletti fájdalmak közepette versenyt fut az idővel a gyógyulásért, az életért. A házaspár végső elkeseredésében fordult a nyilvánossághoz.

Emelőkosár segítségével hoztak le a tűzoltók egy beteget Veszprémben, egy Stromfeld Aurél utcai lakóház hatodik emeletéről. Rengeteg ember gyűlt össze a helyszínen, ahol rendőrautó biztosította a forgalmat.

Ősiben leszakadt a partfal, Tótvázsonynál autók akadtak el, Berhidánál villámárvíz alakult ki június 14-én. Partfalat mosott el a lezúduló eső Ősiben vasárnap, majd a víz elárasztotta a Dózsa György utcát. Nagy erőkkel mentik az értékeiket az emberek, a tűzoltók is a helyszínen dolgoznak.

Egy többfős társaságot fogtak el a Veszprém megyei rendőrök 2020 májusától 2020. június közepéig, a tagok közül két 29 éves férfit a bíróság letartóztatott. A Balatonfüredi Rendőrkapitányságon még 2019 augusztusában indult büntetőeljárás ismeretlen tettesek ellen, akik elsősorban idősek sérelmére követtek el vagyon elleni bűncselekményeket Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megyében.

Két 30 éves tatabányai férfi Várpalotához közel gondozta az ültetvényt. A Várpalotai Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két 30 éves tatabányai lakos ellen.

Olvasónktól kaptuk a videót, amely az Almádi út-Ibolya utca körforgalmánál készült. „A videón látható autót egy – ránézésre – 80 év feletti férfi vezette – írja olvasónk. – Mi az utolsó pillanatban szaladtunk ki az étteremből megnézni, hogy merre ment (mivel abba az irányba nincs kijárat), majd azt hittük, hogy behajt a körforgalomba, de nem.”

Három baleset is történt a 8-as főúton, Veszprémnél, a litéri elágazás közelében, ahol összesen tíz autó ütközött június 9-én. Az egyik balesetben három személyautó és egy kisbusz ütközött. A balesettől nem messze történt két másik is. Mindkettő esetben három-három személyautó ütközött össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában