a covid nem játék

2021.04.15. 11:30

„Reggel beoltottak, délelőtt már covidost temettem” – Bikádi László lelkész mesélt tapasztalatairól

Négy település lelkipásztora, Bikádi László nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a hívek figyelmét is felhívja a koronavírus veszélyeire.

Horváth Virág

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos

A prédikátor elmondta, nehéz napokon, heteken van túl az egész ország, és ezzel együtt a hozzá tartozó települések, így Hajmáskér, Vilonya, Királyszentistván és Sóly is. – Több barátunk, ismerősünk is meghalt a covid miatt, többek között Beke G. László újságíró is, aki nekem nagyon jó barátom volt. Én ugyan átestem a betegségen, de mindenképpen be akartam oltatni magam, és ezt meg is tettem az első adandó alkalommal. Nem minthogyha attól félnék, hogy velem mi lesz, hisz hívő emberként azt gondolom, az Úristen kezében vagyok, de az a felelősség az én vállamat is nyomja, hogy példát mutassak másoknak – mondta el.

Bikádi László korábban úgy nyilatkozott, ha választhatna, a kínai vakcinát kérné, ám mégis Szputnyikot kapott. Elmondta, nem válogatott, elfogadta, amit felajánlottak neki, a feleségét AstraZenecával oltották be később. – Én nem vagyok se orvos, se tudós, és nem fogok vitatkozni a szakemberekkel. Most nem ennek van itt az ideje. Engem reggel beoltottak, délelőtt Sólyban covidban elhunytat temettem. A legtöbb, amit most tehetünk, azt gondolom, hogy elfogadjuk, azt a vakcinát, amit felajánlanak nekünk – tette hozzá.

Bikádi László Károly lelkész
Fotó: Nagy Lajos/Napló

A lelkész elmesélte, 25 éves pályafutása során az idős hívektől mindig azt hallotta, hogy úgy szeretnének elhunyni, amikor eljön az idejük, hogy elszunnyadnak. A lelkipásztor saját tapasztalata szerint a covid olyan oxigénelvonást produkál az agyban, hogy valóban elálmosítja, elaltatja a betegeket. – A koronavírus betegek valóban „belealszanak a halálba”. Azt mondanám, kicsit az a csapdája a covidnak, hogy azt adja, amire az emberek azt gondolták, hogy vágynak. De ki szeretne ma vagy holnap meghalni?

Bikádi László azt látja saját településein, hogy egyre többen szeretnék beoltatni magukat. Bár az idősebbek nehezebben viselik egy év után a bezártságot, most, hogy a fiatal korosztály vált veszélyeztetetté, a nagyszülők és szülők még komolyabban veszik a vírust, és talán még inkább átérzik a covid súlyát, tragédiáját. A lelkész mindenkit arra buzdít, hogy ne féljenek az oltástól, hiszen az egy napig tartó láz közel sem olyan szörnyűség, mint meghalni. – Mi, lelkészek nem szeretünk temetni. A legrosszabb része a hivatásunknak, amikor ott állunk az elhunyt felett, legyen akár idős, akár fiatal. Tényleg kérek mindenkit, hogy tegyen meg mindent, hogy elkerülje a vírust. – zárta gondolatait Bikádi László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában