Faültetéssel szépítik az utcaképet Márkón

Az Agrárminisztérium tavaly indította el a Településfásítási programot, amelynek keretében 500 millió forint keretösszegig pályázhattak a tízezer fő alatti lakosszámú magyarországi települések. A programnak köszönhetően Márkó 30 fát igényelhetett térítésmentesen, ezeket az Orgona utcában ültették el a napokban.

Molnár Sándor

Hartmann Antal (balra) is részt vett néhány fa elültetésében

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Településfásítási program keretében körülbelül 500 településen ültethetnek el összesen 12 ezer fát az önkormányzatok, és idén újra meghirdetik majd az országos népszerűségnek örvendő akciót.

– A csapadékos idő után most van arra lehetőségünk, hogy elültessük a harminc fát, így az Orgona utca háromnegyed részére kerülnek facsemeték. A pályázatban húsz hegyi juhart és tíz kislevelű hársfát nyertünk. Bízunk abban, hogy a fásítást a jövőben is folytatni tudjuk – nyilatkozta Hartmann Antal polgármester, aki maga is tevékenyen részt vett néhány fa elültetésében. Az első fát Lukács György, a Verga Zrt. szakemberének jelenlétében helyezték el az ültetőgödörben, majd az ő szakmai útmutatásai alapján az önkormányzat munkatársai végezték a faültetést.

Hartmann Antal (balra) is részt vett néhány fa elültetésében
Fotó: Molnár Sándor/Napló

A polgármester elmondta: a jövő év végére szeretnék az Orgona utca fásítását befejezni, és a Hóvirág utcát is teljes hosszában beültetik majd, amihez összesen mintegy 120 fára lesz szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában