Megújult a szülészeti osztály az ajkai kórházban

Ötvenhárommillió forint kormányzati támogatással újult meg az ajkai Magyar Imre Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztálya, valamint szülőszobája.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

20210603 Ajka a felújított családbarát szülészet átadása a Magyar Imre Kórházban Nagy Zoltán főigazgató és Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Nagy Zoltán, az intézmény főigazgatója elmondta, hogy nehéz éven vannak túl. Úgy fogalmazott, hogy a nehézségek ellenére és az országos oltási program miatti többletfeladatok mellett olyan fejlesztéseket sikerült végrehajtani az intézmény szülészeti osztályán, amelyek a kismamák komfortérzetét nagymértékben javítják. Elmondta, hogy a Családbarát szülészeti és koraszülött intenzív ellátás támogatása elnevezésű felhívás díjazottjai közül az ajkai Magyar Imre Kórháznak csaknem tizenhatmillió forint értékben a családközpontú szülészeti ellátás feltételeinek javítására szolgáló eszközöket, berendezéseket tudtak átadni, mint például a vajúdás közbeni fájdalom csillapítására alkalmas TENS készülékek, légzésfigyelő őrzőmonitor, váladékszívó berendezés, hordozható inkubátor, csecsemőmérlegek, hallásvizsgáló készülék, valamint egy kékfény-kezeléshez szükséges eszköz és egy elektromos mellszívó.

Hozzátette, hogy a pályázat további harminchétmillió forint összegéből az anyák és újszülöttjeik egy kórteremben való elhelyezése, az anyák és a babák kényelmének és komfortérzetének növelését célzó kórterem és vizesblokk felújítása valósulhatott meg, megújult a szülészeti osztály gyermekágyas részlege is, minden szobához vizesblokk került, illetve kicserélték a belső nyílászárókat is – mondta a főigazgató.

Fenyvesi Zoltán or­szág­gyű­lési képviselő az egészségügyi dolgozók munkáját méltatta, és örömét fejezte ki, hogy újabb fejlesztés történt Ajkán. Elmondta, hogy a kormány családtámogatási rendszerébe beleillik ez a fejlesztés is. Hozzátette, hogy a következő időszakban 482 milliárd forinttal több jut a költségvetésből a családtámogatásra. Majd hangsúlyozta az állam által támogatott vidéki élet fontosságát, hiszen a családok lehetőséget kapnak arra, hogy a gyerekek napközbeni felügyeletét meg tudják oldani a megújult bölcsődékben és óvodákban.

Az átadóünnepségen részt vett Töreki-Vörös Ibolya, a Veszprém Megyei Kórház főigazgatója, valamint Szigeti Zsanett, a veszprémi Csolnoky-kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában