Műfüves pályával gyarapodott a Báthory iskola

Műfüves focipályát avattak a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola udvarán. A Magyar Labdarúgó Szövetség égisze alatt megépült új létesítmény 18 millió forintba került, amelyhez a város önkormányzata 10 százalék önrésszel járult hozzá. A pályának köszönhetően tovább bővültek az itt tanuló, több mit 600 kisgyerek sportolási lehetőségei.

Molnár Sándor

20210604 Veszprém műfüves pálya avatója a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskolában Porga Gyula, Ovádi Péter, Finta Péter, Szauer István, Rajki Tamás, Barták Péterné Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Barták Péterné intézményvezető elmondta, hogy sportiskola lévén hatalmas ünnep ez a számukra. Nagy boldogsággal veszik birtokba a pályát, amelynek igen nagy lesz a kihasználtsága. Az összes edzés mellett a fociprogramokat is itt rendezhetik meg a szabadban, biztonságos körülmények között.

Ovádi Péter szerint Veszprém egy sportos város, a sport benne van a levegőben és az identitásunkban. Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy örül annak, hogy az infrastrukturális körülmények kezdenek felnőni a város színvonalas sportéletéhez. A sportos rendezvényeken rengeteg család van jelen, és büszkék lehetünk arra, hogy Veszprémben és térségében a pedagógusok és a szülők a sport szeretetére nevelik a gyerekeket. A báthorys diákokat arra kérte, legyenek büszkék rá, hogy ilyen körülmények között mozoghatnak a testnevelésórákon.

Porga Gyula – a műfüves pálya megvalósulása kapcsán – kiemelte az intézményvezető Barták Péterné szerepét, aki elsők között mondott igent erre a lehetőségre. A polgármester elmondta még, hogy a város próbál előrelépni a sportos infrastruktúra területén. Példa erre a veszprémi uszoda vagy az év végére elkészülő tornász-gyakorlócsarnok, viszont az itt tanuló diákoknak és tanároknak ez a létesítmény a legfontosabb, ahol a labdarúgás mellett játékos programokat is megtarthatnak. A polgármester hangsúlyozta az összefogás erejét a műfüves pálya kapcsán, amelynek megépítését, hosszú távú üzemeltetését és fenntartását a megyei labdarúgó-szövetség, a veszprémi önkormányzat és a tankerület közösen vállalta.

Finta Péter, az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának igazgatója elmondta, hogy a focipályával a céljuk az, hogy minél többen válasszák a labdarúgást, és minél jobb körülményeket biztosítsanak ehhez. Szólt arról is, hogy a Báthory iskolában mintegy 100-150 gyereknek van labdarúgó-versenyengedélye, akikkel egy felkészült testnevelő, az UEFA „B” licences edző, Zsebe Gábor foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában