Választás 2022

2022.04.03. 11:40

Cseszneki szavazókat kérdeztünk

Állampolgári kötelességünknek érezzük; mindenki szándéka érvényesüljön – ezeket az indokokat mondták azok, akiket vasárnap délelőtt a cseszneki szavazókör előtt arról kérdeztünk, miért vettek részt a voksoláson, amellyel az országgyűlési képviselőket választjuk meg.

Rimányi Zita

Hegyi Lászlóné és Hegyi László

Forrás: Rimányi Zita/Napló

Fehér-zöld színű lett a természet vasárnap reggelre Cseszneken, hóréteg borította be az elmúlt napokban kivirágzott, levelet hajtott bokrokat, fákat. Az utak latyakosak lettek, mégis sokan elindultak voksolni a bakonyi falu szavazókörébe, amely a faluházban kapott helyet. Várakozni, sorban állni nem kellett, de délelőtt azt láttuk, hogy folyamatosan érkeztek emberek. Főként az istentisztelet után. Többen ekkor éltek ezzel a lehetőségükkel.

Hegyi Lászlóné és Hegyi László a faluban él, nyugdíjasok. Mindegyikük nehezen mozog, lassan jár már. Ennek ellenére fontosnak tartották, hogy a parlamenti választásokból kivegyék részüket. A Naplónak elmondták, hogy ezt állampolgári kötelességüknek érzik, életkörülményeikre gondolnak, amikor ikszelnek. Arról szintén beszéltek, hogy 18 éves koruk óta minden hasonló szavazáson részt vettek, egyet sem hagytak ki eddig. Akkor beszéltünk velük, amikor autójukkal hazaindultak voksaik leadása után. Szavaik szerint általában azzal szokták kezdeni a napjukat a választásokkor, hogy ezt rögtön korán reggel megteszik. Ezúttal a hó miatt hagyták délelőttre.  

Hoffmann Csabáné
Forrás: Rimányi Zita/Napló

Hoffmann Csabánét akkor szólítottuk meg, amikor a faluház felé tartott. Úgy véli, minél többen szavaznak, annál többek szándéka, akarata érvényesül. Ezért fontos szerinte a részvétel. Véleménye alapján így van értelme a közös döntésnek, ha kevesen élnek ezzel a lehetőségükkel, akkor kevésbé – hangsúlyozta a cseszneki fiatalasszony, édesanya. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában