Hallgassa élőben!

KARRIERINFÓ | ÁLLÁSPIACI INFORMÁCIÓK EGY HELYEN

Több az álláskereső
Az adminisztratív pozíciókba rengetegen jelentkeznek
Tavaly tavasz óta nő az álláskeresők száma megyénkben – tudtuk meg Takács Gábortól, a Pannon-Work Veszprém kirendeltségvezetőjétől.
karrierinfó
Sok embernek adnak munkát a zánkai táborban
A táboroztatáshoz kapcsolódó ingatlanok üzemeltetését és a tábori operatív feladatokat az Erzsébet Táborok Kft. végzi közel száz dolgozóval az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (Erzsébet Alapítvány) koordinálásával és felügyeletével – közölte lapunkkal Darabánt Judit.
szponzorált tartalom
Karrierinfó – Friss hírek, információk az álláspiacról
Az Ön leendő dolgozói kiadványainkat olvassák!
Kölcsönös előnyök
Nyugdíj mellett is kamatoztatható a szaktudás
A nyugdíjas szövetkezetek mint egyfajta motor működnek az idős munkavállalók és a partner cégek között. Mindkét fél felkeresi a nyugdíjas szövetkezetet, amely az egyiknek többféle munkalehetőséget, a másiknak megbízható, tapasztalt munkaerőt kínál. A felek közötti szerződéses viszony pedig előnnyel jár.
fontos, hogy odafigyeljen rájuk a társadalom
Veszprém megyei nők: helytállnak otthon és a munkában
A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet kifejezésének napja, amelyet 1917 óta (Magyarországon 1948 óta) minden év március 8-án tartanak. A Wikipédia szerint a nőnap eredetileg a mai virágos megemlékezéssel szemben munkásmozgalmi eredetű nap volt. Mára a különféle civil szervezetek ezen a napon a nők ellen elkövetett erőszak formái elleni tiltakozásuknak is hangot adnak. Összeállításunkban a hölgyeket kérdeztünk a róluk szóló napról.
egyedülálló beruházás
Csarnokavató Csetényben: házhoz vitték a munkahelyet
Az önkormányzat ipari területet kívánt fejleszteni; a Balluff-Elektronika Kft. pedig Veszprém tágabb vonzáskörzetében kívánta biztosítani a következő évek növekedéshez szükséges termelési kapacitásait. E két igény szerencsés találkozásából jött létre az újszerű beruházás: Balluff-csarnokot avattak Csetény határában.
Mérnöki Kar
Először adtak át duális diplomákat a Pannon Egyetemen
A magas színvonalon végzett munkával tehetik még értékesebbé diplomájukat a most végzett hallgatók, emelte ki Vonderviszt Ferenc rektorhelyettes a Pannon Egyetem Mérnöki Karának diploma­átadó ünnepségén pénteken.
egymás elől szipkázzák el a munkaerőt a cégek
A kékkúti ásványvízüzem nem küzd létszámgondokkal
Az országosan is tapasztalható munkaerőpiaci folyamatok a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. helyi üzemében is érzékelhetők.
V. Napló Állásbörze
Kapósak a nyelvtanárok – Az angol a favorit
Rendelkeznek egy fontos paraméterrel: jól beszélnek legalább egy idegen nyelvet, ezért adminisztratív munkakörben a környék iparvállalatainál rengeteg nyelvtanár helyezkedik el a beszerzés, a logisztika vagy a HR területén.
Foglalkoztatottság
5 százalékkal csökkent az álláskeresők száma tavaly
Az álláskeresők 8,8 százaléka, 21 500 volt pályakezdő.
ksh
Varga Mihály: rendkívül kedvező a keresetek alakulása
A gazdasági növekedéssel párhuzamos bérnövekedést támogatja a 2016-ban megkötött hatéves bérmegállapodás.
Munkaerőpiac
Egyre többen dolgoznak a versenyszférában
Magyarország – a férfiak esetében – már túllépte az EU által kitűzött 75%-os foglalkoztatási célértéket.
karrierinfó
Sikerült megtartaniuk minden dolgozójukat
Egyetlen dolgozót sem küldtünk el a járvány miatt – mondta Rádóczy Andrea, a Hotel Silverine Lake Resort Balaton tulajdonosa, ügyvezető igazgatója.
szponzorált tartalom
Agroprodukt cégcsoport
Az Agroprodukt cégcsoport 5 vállalata 2017 júniusában csatlakozott a Bonafarm Csoporthoz. Az akvizíció révén a Bonafarm Mezőgazdaság termelői tevékenysége nem csak a növénytermesztés és az állattenyésztés területén bővült, de új ágazatokkal is gazdagodott.
Elsődleges a vendég
Böjte Éva szállodaigazgató büszke az elnyert díjra
Maximalizmus a szolgáltatásban, folyamatos előrelépés, magasan képzett, megbecsült dolgozók, lakhelyünk iránti elkötelezettség, így érvel Böjte Éva, a sümegi vár lábánál levő Hotel Kapitány igazgatója a magas színvonal mellett.
Tudomány és ipar szimbiózisban
Kántor Zoltán a kutatói munka lehetőségeit mutatta be a Veab Tudósklubjában
Mindenki számára nyitott a veszprémi várban a Veab (Veszprémi Akadémiai Bizottság) Tudósklubja.
jóval többet kereshetnek idén
Veszprém megyében is nagy az igény a diákmunkásokra
Átlagosan tíz százalékkal nőttek a diák­órabérek idén, melyek így átlagosan bruttó ezer forinttól akár kétezer-ötszáz forintig is terjedhetnek – közölte a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) az MTI-vel.
Az anyagiaktól való félelem a gát
Megoldás lehet az uniós támogatási rendszer, a pályázati lehetőségek
A jó vállalkozó jó önismerettel rendelkezik – vallja Fehérvölgyi Beáta, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja, akit a mai fiatalok vállalkozói hajlandóságáról kérdeztünk.
szakképzettek előnyben
Állást keres? A veol segít Önnek!
Ha Ön jól képzett szakmunkás, akkor abban a szerencsés helyzetben van, hogy lazán válogathat az állásajánlatok között.
állások
Találj munkát a veol.hu-val
Ezúttal is több állásajánlat közül válogathatnak olvasóink.
irány a felsőoktatás!
Nyílt napot tartott a Pannon Egyetem
Szerdán délelőtt megnyitottak a Pannon Egyetem kapui, hogy vendégül lássák az érdeklődő jövőbeli hallgatókat.
nem csak a fizetésen múlik az állások betöltése
Tragikus a munkaerőhelyzet Pápán és vonzáskörzetében
Tragikus a munkaerőhelyzet a vállalkozások számára Pápán és vonzáskörzetében – jelentette ki megkeresésünkre Kovács László, a Pápai Hús Kft. ügyvezető igazgatója.
Vegyészmérnöki képzése a világ élvonalában
A Pannon Egyetem bekerült a legjobbak közé
A világ 150 legjobb vegyészmérnöki képzést nyújtó intézménye közé sorolta a veszprémi Pannon Egyetemet az Academic Ranking of World Universities (ARWU) által 2003 óta minden évben összeállított és közzétett Shanghai Ranking.
25°
24°
11°
Derült
Cs
26°
13°
Cs
19°
15°
Cs
23°
14°
Cs
20°
11°

KATTINTSON A MEGYÉKRE

Kevés a szakmunkás
A foglalkoztatók igényeit vennék figyelembe a jövőben
A harmadik ízben megrendezett munkáltatói fórumon az irányított szakképzés került előtérbe, az, hogy merre haladjon a foglalkoztatás.
bértárgyalások
Idén is két számjegyű bérnövekedés jöhet
Az iparkamara és szakszervezetek is tíz százalék körüli bérnövekedésre számítanak 2019-ben.
kedvezmények sora
A kormány támogatja a karrier és a gyermekvállalás összeegyeztetését
A kormányzat a nők foglalkoztatásának megkönnyítésével és a bölcsődei férőhelyek bővítésével is segíti a nők számára a karrier és a gyermekvállalás összeegyeztetését – jelentette ki Novák Katalin Budapesten.
Jelentősen nő az elérhető jövedelem
Kedvezőbb feltételek a nyugdíjasok részére
Az idei évtől már a nyugdíjas-szövetkezetek keretein kívül munkát vállaló nyugdíjasok is kedvezőbb adózási feltételek mellett dolgozhatnak.
évről évre fejlődnek
Targoncást és sofőrt állandóan keres a márkói családi vállalkozás
Az 1991-ben hét autóval és kilenc fővel alapított márkói családi vállalkozás ma már a megye egyik legtöbb fuvarfeladatot végrehajtó nemzetközi szállítási és logisztikai vállalata.
Csak nőttön nő a számuk
Már 500 ezer egyéni vállalkozó működik Magyarországon
A tavalyi évben is tömegesen választották ezt a működési formát.
legyen cél
Tervezze meg tudatosan karrierjét
A szakértő szerint ehhez mindenekelőtt saját magunkkal kell tisztában lennünk.

KARRIERINFÓ HIRDETŐK

Öngyilkos merényletet követtek el a szomáliai fővárosban Új elnöke van a nemzetközi jégkorongszövetségnek Bulgáriában rendezik a 2022-es súlyemelő Eb-t Egymást vádolta szélsőségességgel Pakisztán és India India 8 millió vakcinát szállít az indo-csendes-óceáni országoknak Hivatalos: megőrizte alkotmányozó többségét az orosz kormánypárt Nem találják a kínai denevérekben a SARS CoV-2 vírust a kutatók Nem hagyhatja el Szardíniát a volt katalán elnök Afgánokat vettek őrizetbe terrortámadás gyanújával Hollandiában Feloldják csaknem az összes járványügyi korlátozást a hétvégén Norvégiában Öngyilkos merényletet követtek el a szomáliai fővárosban Új elnöke van a nemzetközi jégkorongszövetségnek Bulgáriában rendezik a 2022-es súlyemelő Eb-t Egymást vádolta szélsőségességgel Pakisztán és India India 8 millió vakcinát szállít az indo-csendes-óceáni országoknak Hivatalos: megőrizte alkotmányozó többségét az orosz kormánypárt Nem találják a kínai denevérekben a SARS CoV-2 vírust a kutatók Nem hagyhatja el Szardíniát a volt katalán elnök Afgánokat vettek őrizetbe terrortámadás gyanújával Hollandiában Feloldják csaknem az összes járványügyi korlátozást a hétvégén Norvégiában Öngyilkos merényletet követtek el a szomáliai fővárosban Új elnöke van a nemzetközi jégkorongszövetségnek Bulgáriában rendezik a 2022-es súlyemelő Eb-t Egymást vádolta szélsőségességgel Pakisztán és India India 8 millió vakcinát szállít az indo-csendes-óceáni országoknak Hivatalos: megőrizte alkotmányozó többségét az orosz kormánypárt Nem találják a kínai denevérekben a SARS CoV-2 vírust a kutatók Nem hagyhatja el Szardíniát a volt katalán elnök Afgánokat vettek őrizetbe terrortámadás gyanújával Hollandiában Feloldják csaknem az összes járványügyi korlátozást a hétvégén Norvégiában Öngyilkos merényletet követtek el a szomáliai fővárosban Új elnöke van a nemzetközi jégkorongszövetségnek Bulgáriában rendezik a 2022-es súlyemelő Eb-t Egymást vádolta szélsőségességgel Pakisztán és India India 8 millió vakcinát szállít az indo-csendes-óceáni országoknak Hivatalos: megőrizte alkotmányozó többségét az orosz kormánypárt Nem találják a kínai denevérekben a SARS CoV-2 vírust a kutatók Nem hagyhatja el Szardíniát a volt katalán elnök Afgánokat vettek őrizetbe terrortámadás gyanújával Hollandiában Feloldják csaknem az összes járványügyi korlátozást a hétvégén Norvégiában Öngyilkos merényletet követtek el a szomáliai fővárosban Új elnöke van a nemzetközi jégkorongszövetségnek Bulgáriában rendezik a 2022-es súlyemelő Eb-t Egymást vádolta szélsőségességgel Pakisztán és India India 8 millió vakcinát szállít az indo-csendes-óceáni országoknak Hivatalos: megőrizte alkotmányozó többségét az orosz kormánypárt Nem találják a kínai denevérekben a SARS CoV-2 vírust a kutatók Nem hagyhatja el Szardíniát a volt katalán elnök Afgánokat vettek őrizetbe terrortámadás gyanújával Hollandiában Feloldják csaknem az összes járványügyi korlátozást a hétvégén Norvégiában Öngyilkos merényletet követtek el a szomáliai fővárosban Új elnöke van a nemzetközi jégkorongszövetségnek Bulgáriában rendezik a 2022-es súlyemelő Eb-t Egymást vádolta szélsőségességgel Pakisztán és India India 8 millió vakcinát szállít az indo-csendes-óceáni országoknak Hivatalos: megőrizte alkotmányozó többségét az orosz kormánypárt Nem találják a kínai denevérekben a SARS CoV-2 vírust a kutatók Nem hagyhatja el Szardíniát a volt katalán elnök Afgánokat vettek őrizetbe terrortámadás gyanújával Hollandiában Feloldják csaknem az összes járványügyi korlátozást a hétvégén Norvégiában

Időbeosztás országonként

Népességünk korcsoportonként

Iskolázottsági adatok

MUNKANÉLKÜLISÉGI RÁTA ÉS NÉPESSÉG ADATOK